Obsah stránky

Pozvánka na cykloturistickou akci Tour de Veveří 2018

úterý, 12. červen 2018 | AKCE V OBCI
Zveme všechny děti i dospělé na další ročník populární cykloturistické akce Tour de Veveří, která se koná v neděli 24.6.2018.

Svazek obcí Panství hradu Veveří zve všechny děti i dospělé na tradiční akci Tour de Veveří 2018! Termín konání je v něděli 24.6.2018. Smyslem akce je provést cyklisty i turisty po obcích Svazku a po krásném okolí hradu Veveří. Čeká na Vás nejen atraktivní vyjížďka či procházka, ale také zajímavé soutěže, atraktivní ceny a v případě alespoň tří navštívených obcí se pak ve Hvozdci můžete zúčastnit hledání "kešky". Těšíme se na Vás ve Hvozdci nebo v některé z dalších obcí Svazku Panství hradu Veveří.

Cykloturistická akce Tour de Veveří provází turisty/cyklisty po všech členských obcích Svazku obcí Panství hradu Veveří. Celkovou trasu, která vede obcemi Svazku, lze na kole projet za cca 6 hodin v klidném tempu (45 ‒ 55 km).

PRAVIDLA:
V každé ze šesti obcí, u hradu Veveří a u Prádelny pod hradem, bude stanoviště, na kterém obdržíte kartu s mapou s doporučenou trasou a s vyznačením stanovišť. Do karty budete dostávat razítko za splněný úkol na daném stanovišti. Jednotlivé úkoly jsou spojeny s místní kulturní památkou/zajímavostí.

Nezáleží na pořadí navštívených obcí (trasu si můžete naplánovat individuálně). Pevně stanoven je jen CÍL ‒ Hvozdec. Zde, po předložení karty s razítky, obdržíte GPS kód na geocash (nebo psaný návod) a vydáte se hledat jednu z pěti schránek s odměnou za splněné úkoly. Připraveny budou i speciální schránky pro děti.

Minimální počet razítek z navštívených obcí jsou tři; za plný počet razítek získáte zvláštní odměnu.

Ve Hvozdci bude stanoviště ve dvoře hvozdecké hospody. Zde dostanete další pokyny.

Více na http://www.svazekveveri.cz/