Obsah stránky

Z dění v obci 21. týden

úterý, 01. červen 2021 | ÚŘAD INFORMUJE
Stručné zprávy z nejdůležitějšího dění v obci v 21. týdnu přináší starostka obce Ing. Michaela Košvicová.

Z dění v obci: 21. týden 24.5. – 30.05.2021 - stručné zprávy z nejdůležitějšího dění v obci přináší starostka obce Ing. Michaela Košvicová

  1. Ve 20. týdnu jste mohli zaznamenat, že Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje provedla pravidelný jarní úklid komunikace III/3866. Jednalo se tak v letošním roce o již třetí úklid této komunikace – první zajistila obec svou technikou již v březnu, v dubnu proběhlo čištění zametacím strojem Svazku obcí Panství hradu Veveří, jehož je obec členem. Nyní v květnu provedla úklid SÚS JMK. Věříme, že pravidelný úklid výrazně sníží prašnost v obci.
  2. Obec Hvozdec prostřednictvím zastupitelky Jany Žilkové připravila pro vás  a vaše děti skvělou letní stezku s kvízovými otázkami na téma filmů a pohádek. Prostřednictvím této stezky vás zveme na procházku krásným okolím obce, otestovat si své znalosti filmových či pohádkových postav a hlášek a při vyluštění tajenky získat drobnou odměnu. Stezka je připravena od konce května do konce června, začíná a končí u Hvozdecké hospody, dál pak sledujte žluté a červené stužky. Stezka je určena pro malé děti, školáky i dospělé. Přejeme příjemnou zábavu při jejím procházení!
  3. V uplynulém týdnu byla po dohodě se stárky vybrána vhodná mája v obecním lese na letošní hody. Skvělou zprávou tedy je, že letos hody budou! A to v sobotu 10.7.2021. Po loňské pauze, kdy hody nemohly být z důvodu koronavirové epidemie, se tak letos můžete těšit na tradiční hodové veselí. Věříme, že se vývoj epidemie bude ubírat jen a jen lepším směrem a již nic nezhatí konání této tradiční a velmi oblíbené kulturní akce.
  4. Koncem týdne došlo k výpadku vrtu Hlinka, který spolu s vrtem Amerika zajišťuje veškeré zásobování pitnou vodou v obci. S ohledem na to, že se jedná o nově vybudovaný vrt v roce 2020 a dílo je ještě v záruce, tak byla vznesena reklamace na dodavatele. Pravděpodobně je příčinou výpadku nefunkční čerpadlo. O dalším průběhu řešení problému vás budeme informovat. Zásobování pitnou vodou by nemělo být ohroženo.