Obsah stránky

Z dění obci 20. týden

čtvrtek, 27. květen 2021 | ÚŘAD INFORMUJE
Stručné zprávy z nejdůležitějšího dění v obci v 20. týdnu přináší starostka obce Ing. Michaela Košvicová.

Z dění v obci: 20. týden 17.5. – 23.05.2021

  1. Ve 20. týdnu jste mohli zaznamenat, že v obci probíhal monitoring splaškové kanalizace kamerou. Důvodem byla končící záruka dle Smlouvy o dílo na výstavbu splaškové kanalizace a ČOV z roku 2010. Obec zajistila monitoring, aby vůči zhotoviteli mohla uplatnit případné reklamace v záruční lhůtě. Bylo objeveno několik vážnějších závad, které budou se zhotovitelem řešeny jako reklamace.
  2. Proběhl podpis nájemní smlouvy a předání prostor hospody novému nájemci vybranému zastupitelstvem obce, paní Pivcové. Ta se hned pustila do práce – potřebných úprav, oprav a hlavně velkého úklidu. Všechno běželo skvěle a hvozdecká hospoda tak v rámci covidových omezení mohla v pátek 21.5. slavnostně znovu přivítat hosty na zahrádce hospody. Níže přikládáme i letní otvírací dobu hospody.
  3. V uplynulém týdnu bylo z vytěženého dřeva z obecního lesa v lokalitě Horka připraveno 133 prmr jehličnatého paliva a 54 prmr listnatého paliva. Připomínáme občanům, že obec toto dřevo nabízí k prodeji. Dřevo je nařezáno v metrových kusech, není naštípané. Minimální odběr je 3 prmr.

          Ceny za 1 prmr:

  1. 500 Kč bez DPH za prmr – měkké dřevo (smrk, borovice, modřín, bříza, osika), dřevo nařezané v délkách 1 m (dříví není naštípané);
  2. 1050 Kč bez DPH za prmr – tvrdé dřevo (buk, dub, jasan), dřevo nařezané v délkách 1 m (dříví není naštípané).

 

             přepočet 1 prmr (prostorový metr rovnaný) na m3

             jehličnaté 1 prmr = 0,64 m3

             listnaté 1 prmr = 0,54 m3

 

Zájemci o odkup dřeva mohou podat písemnou žádost v termínu 22.4. - 31.5.2021. Formulář žádosti najdete ke stažení zde.

             Podrobnosti o podmínkách prodeje dřeva najdete ve zveřejněné směrnici zde.